Home Fremhevet Nå skal investorene oppdage Norge

Nå skal investorene oppdage Norge

0
Yvonne Groven Edseth og Frode Jensen i Startup Extreme.

Norske selskaper henter kun smuler av investorenes kapital, men skårer langt bedre i nordiske kåringer. Nå står et titalls sultne, internasjonale investorer klar til å oppdage det norske oppstartsmiljøet.

Mens oppstartsmiljøene boomer i Sverige, Danmark og Finland – går det norske oppstartsmiljøet ligget i bakevja med minimal oppmerksomhet. 

I fjor nådde ikke Norge som helhet opp på topp 10-listen over investeringer i nordiske oppstartsvirksomheter.

Og kun fem prosent av den nordiske medieomtalen i de største europeiske teknologimediene stammer fra norske selskaper.  At det spirer og gror godt er det likevel ikke tvil om. Under årets Nordic Startup Awards stakk Norge av med flest priser sammen med Danmark.

Det er bakteppet når Startup Norway om halvannen uke trolig trommer sammen det beste kobbelet av oppstartsinvestorer og oppstartsjournalister som noen gang har vært samlet i Norge under High Tech Norway i Bergen og Startup Extreme på Voss.

Venture-skiløperen kommer

Der får investorene og gründerne prøve seg på aktiviteter fra paragliding, kajakk, skikjøring på bre og rafting.

I spissen for dem er en håndfull amerikanske tidligfaseinvestorer, deriblant 500 Startups, Future Perfect Ventures, Empire Angels, I/O Ventures og Qualcomm Ventures. Blant disse finnes personer som Shaun Percival som jobber med å starte en norsk versjon av akseleratorprogrammet til 500 Startup.

Og også I/O Ventures Paul Bragiel som fikk mye omtale for å legge venture-karrieren på hylla for å delta som langrennsløper under OL i Sochi. Forsøket feilet og Bragiel forsøkte i stedet å lansere en mobilapp der du kan oppnå det han ikke fikk til.

Les om noen av investorenes mest ekstreme opplevelser

Se listen over alle deltagere

Også tyske E.Ventures og Wellington partners, og nordiske investorer som Northzone, Alliance Ventures og Startup labs Founder fund er på plass.

100 gründere

Startup Norways Yvonne Groven Edseth og Frode Jensen i Startup Norway påpeker at de ulike investorene passer til ulike typer selskaper.

For eksempel kan 500 Startup være godt egnet for tidligfaseselskaper, mens Qualcomm ventures vil være et godt valg for selskaper som jobber med hardware eller tingenes internett.

De er også strålende fornøyd med å ha mange av de ledende teknologimediene på plass.

– Vi har en bra lineup med Tech.eu, Techcrunch, Nextweb og Wired UK på plass, forteller de.

Håpet er at det skal sikre at den norske omtalen øker betydelig fra ifjor.

Av selskaper er profilerte gründere som Unacast, Mcash, Filmgrail, United bloggers, Cosytech, Forgerock, Kahoot, i tillegg til Sogndalsbaserte Rocketfarm og Highsoft.

– Målet er å ha med 100 gründere. Men det viktigste av alt er høy kvalitet både på investorer og gründere, og at de blir kjent med hverandre, sier Edseth.

– Det beste eventet jeg har vært på var det bare 70 mennesker, og du ble kjent med folk. Når det er 3.000 mennesker som på Slush i Finland blir det veldig tilfeldig hvem du kommer i snakk med, påpeker Jensen.

Startup Extreme starter med dagskonferansen Hightech Norway i Bergen. Denne delen av konferansen er åpen for alle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here