Home Fremhevet Smart Connect klar for markedet

Smart Connect klar for markedet

21

Gründer Frode Steen fra Førde har jobbet noen år med å få strømforgreneren sin klar for lansering. Nå kommer nyheten om at Coops kunder på Vestlandet blir de første som kan få kjøpt dette smarte produktet.

Løsningen til Frode heter «Smart Connect» og er en forgrener med seks strømuttak – som man monterer rett i stikkontakten.
Det kan du fikse helt på egenhånd, og det er gjort på tre minutter, seier gründeren.

I tillegg til seks nye 220 V-uttak, har forgreneren også to USB-ladekontakter.
– Da kan man lade alt fra mobilkamera til kamera og andre tekniske duppeditter.

Frode forteller at det finnes mange forgrenere på markedet i dag, men disse blir oftest liggende i en krok på gulvet og samle støv.
– Med dette produktet får man forgreningen opp på veggen, og det blir ryddigere bak for eksempel fjernsynet, forklarer Førde-gründeren.

 

 

Enkel montering
Monteringen av Smart Connect er så enkel at “sjølv mor kan gjere det”, ifølge Frode.

– Man har selv lov til å ta av dekselet på stikkontaktene på veggen. Etter å ha gjort det er det bare å stikke Smart Connect inn i støpselet og feste med fire skruer. Trykk på knappen og den er klar til bruk, forklarar han.

– Smart Connect vil bli distribuert gjennom Coop, og Coop sine kunder på Vestlandet vil være de første som får anledning til å kjøpe produktet i en Coop-butikk. Smart Connect vil også bli tilgjengelig på nettbutikk.

Frode Steen

(Frode Steen)

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

21 COMMENTS

 1. Hei
  Var ein tur innom coop’en i Sogndal ,og kom i prat med ein hyggjeleg kar
  som markedsførte Smart Connect, det enda med at eg kjøpte eit eksemplar
  til å ha på kontoret .
  Dette produktet vil vera med å rydda opp i mykje ledningsrot i heimane rundt om og etter kvart bli like vanleg som skjøyteledningar ol.
  Viktig med god innformasjon til kunden
  Sender og ei helsing til karen på coop’n, det var eit hyggjeleg møte

  O.T

  • Hei Olav Tore, tusen takk for hyggelige ord, og positiv omtale av SC, dette treng vi fra alle, og vi får det. Bra at min far oppførte seg bra når han er ute og snakker med kunder, han brenn like mykje for dette produktet som alle andre rundt oss. Ha en kjempefin dag

   Frode

 2. Hei Frode Steen. Dette ser ut som ett genialt produkt. Selv er jeg en gadget freak, så bak stereo og tv ser jeg at denne løsningen vil fungere utmerket.
  Håper den kommer i salg i trøndelag om ikke så lenge. 🙂
  Lykke til videre.

 3. Kan denne brukast som ein gammaldags forgreinar som ein berre pluggar rett i veggkontakten. Dvs. utan å fjerne noko deksel?

  • Hei Torbjørn, nei du er nøydd til å fjerne deksel, dette for å få smart connect helt inn til veggen, og få den festa skikkelig

  • Hei Christian, vi starter salget den 15 oktober i Førde, fra den 18 kan dere også bestille den på nett. på http://www.smartconnect.no. Produktene vil deretter bli rullet ut coop systemet på vestlandet før vi fortsetter i resten av landet. men om du sender meg adressen din så kan eg alt den 15 sende dette til deg

 4. Har vært i flere Coop butikker i Bergen de siste dagene. Ingen av de ansatte jeg møtte, og overodnede som ble tilkallt, hadde hørt om produktet eller visste noe om at de skulle få det inn. Hvilken nettbutikk/side er det du mener?

  • Hei Thomas, kjekt at du alt nå leter etter Smart Connect, vi lanserer den på Coop Vest den 15 oktober, og deretter vil den bli rullet ut på resten av Coop Butikkene fortløpende. send meg en mail med navn og adresse så skal eg sende deg SC i posten etter den 15

   • Finner ikke e-posten adr din noe sted, så det blir vanskelig å sende deg noe. Min e-post er lagret i profilen bak dette innlegget så burde være en smal sak å få tak i. Nå er det 26. oktober og fortsatt så finnes den ikke på coop i Bergen. Hvor er Coop vest? Nettsiden din smartconnect.no er svært intetsigende. Kun 3 bilder av produktet uten noe som helst tekst eller opplysninger, så den bidrar ikke til noe i sin nåværende form. Evt kunder som søker info blir heller skuffet og mister tro på produktet. Hva med å legge ut mere info, linke til nyhetssaker som denne, skrive litt historie om utvilkling o.l. En tidslinjal med planlagt produksjon og utrulling i butikkene? Virker som et flott produkt som jeg har tro på, men markedføringen har nok et forbedringspotensiale.

  • Hei Olav, hvilken pakke er det du har fått? her er sendt ut noen vareprøver til utvalgte pilotkunder, desse er uten skruer. Når vi starter salget i butikk den 15 oktober så er alle salgsvarene utstyrt med 4 skruer.

 5. Hei Daniel, den jordede versjonen passer ikke inn i en ujordet koplingsboks pga jordingspinnen som ligger i senter. Her finnes mange gode og ikke fullt så gode løsninger på markedet idag, og løsledninger har ofte vært en av de hyppigste diskusjonstema, men også den løsningen som de aller fleste velger når de skal ha flere uttak i en stikkontakt. Vi har brukt mye tid på testing hos Nemko for å være sikker på at vi leverer en så sikker løsning som mulig, og SC er idag godkjent som installasjonsprodukt.

 6. Den så jo litt smart ut.
  Men, å reklamere med at selv mor kan gjøre det. Syns eg er litt vel dristig. Her kan man støte på maaaange problemer. Er nok redd for at denne vil øke brann faren i mange tilfeller, ikke redusere den. Ola Norman er litt for oppfinnsom hvis ting ikke passer helt. Dette kan det bli mye tull av.
  Her strekker man også strikken for hva som er fast instalasjon. Er redd man plutselig kan ende opp med å jorde dingsen i et rom der ingenting annet er jordet. Som er ulovlig og farlig.

  Har jo ikke sett denne i praksis, men er veldig nysgjerrig og skeptisk.

  Elektrikeren

  • Hei Harald, sunn skepsis er bra, og når det gjeld at sjølv mor klarer å montere den, så trur eg dette er litt redaksjonell frihet, men når det er sagt så er den enkel å montere for de fleste. Produktet er nemko serifisert, og blir Levert både som uorde og jordet versjon. Er litt I tvil om kva du meiner med at ein kan jorde smart connect i et rom uten jording.

   • Det han mener er at om man monterer den jordede versjonen i ett rom hvor det ikke er jording, vil man ved en feil på ett apparat risikere å ødelegge andre apparater, og i verste fall få støt ved berøring av alle apparater koblet til forgreneren. Dette er dog noe som er felles for alle forgrenere med jording.

    Vil tro at Smart Connect også har de samme utfordringene mtp. fast installasjon som forgrenere har. Nemlig at de ikke skal brukes i mer enn ett begrenset tidsrom.

    Realistisk sett dog er dette ett bedre, og trolig tryggere, produkt enn vanlige forgrenere. Det beste er likevel å få montert opp ekstra stikkontakter av en autorisert installatør.

 7. Er en ikke forpliktet til å bruke autorisert elektriker så snart en begynner å tukle bak den fastmonterte stikkkontakten i veggen? I så fall vil det gjøre dette ellers flotte produktet vanskelig å selge. Da vil dingsen plutselig koste 399,- kroner PLUSS 1879,- kroner

  • Hei Hauk, produktet er godkjent for egenmontering, du har idag lov å ta av deksel på stikkontakter, også bytte deksel sjølv. SC blir vurdert på samme måte. Vi tukler heller ikke med den fastmonterte enheten i veggen, vi bare plugger SC inn i de eksisterende pluggene som en vanlig stikkontakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here